mandag den 14. september 2009

Hvad med VORES ansvar??

For tiden flyver debatten fra højre mod venstre og tilbage igen! Hvad må man bære af religiøse symboler? Kors, burka, tørklæde, hammer osv osv osv....
Vi taler om at "udefra kommende" skal integrere sig i det danske samfund. De skal lære dansk, de skal lære hvordan vores samfund fungerer og hvordan man gebærder sig i det danske samfund - de skal blive fordanskede.

Det første spørgsmål man så kan stille, må være; hvad er danskhed? - Komplekst spørgsmål og et komplekst, måske umuligt, svar!
Det er klart, at man ikke som indvandrer, eller flygtning, kan flytte/flygte til et andet land, og leve fuldstændigt som i "hjemlandet". Altså man må selvfølgelig gøre nogle tiltag for at forstå det samfund man flytter til. Men går integrationen kun en vej???
Er det ikke også sådan at vi som danskere, og kristne??, har en forpligtigelse? Når vi lukker nogle nye ind i vores fællesskab, eller land, så er det da også vigtigt at VI er imødekommende. At VI gør noget for, at de mennesker der kommer til vores land, føler sig tilpas. Vi kan jo ikke forvente at de mennesker der flytter til Danmark ved ALT om vores land, sprog og kultur fra day one...

For at man kan integrere mennesker der kommer til vores land, må vi også udvikle vores kultur og vores måder at gøre tingene på. Hvem ved, måske kunne indvandrere og flygtninge bidrage med nogle gode ting til vores samfund?? Det er jo ikke utænkeligt venner.
Vi danskere taler om, at vi lever i en global verden. At vi er et åbent land, der følger den globale udvikling, og et land der ønsker at hjælpe de fattige, og dem der er dårligere stillet. Men ønsker vi kun at hjælpe folk når de er i "deres del af verden"? Det er fint at hjælpe, så længe de bliver hvor de kommer fra, og ikke kommer og inficerer vores del af verden. Eller hvad? Er det så ikke en noget egoistisk måde at hjælpe på? Så er det jo bare hjælp der skal give os god samvittighed...

I biblen står der at vi skal gøre mod andre, som vi ønsker de skal gøre mod os.
Ville vi ønske at blive modtaget som indvandrere gør i Danmark??? Det spørgsmål tror jeg man skal stille sig selv før man tager stilling til alle de her forslag som regeringen eller deres allierede kommer med mht. at fjerne religiøse symboler fra det offentlige rum. Og mht. at bygge moskeer osv. Hvordan ville vi reagere hvis vi flyttede til et land hvor vi blev nægtet at bygge en kirke?

Det skræmmer mig når så mange danskere stemmer på et parti (DF) som er så fremmedfjendske. Et parti som går ind for at forbyde kors, burkaer, tørklæder og fjerne religiøse symboler fra det offentlige rum. Vores samfund er jo bygget på de kristne værdier, og siden hvornår er vi gået fra at være et demokratisk samfund, med frihed til at udtrykke os som vi vil, til et kontrolsamfund, hvor der er regler for ens religiøse udtryk?

Er det disse værdier vi ønsker vores samfund skal bygges videre på? Der er forældre der tager deres børn ud af den danske folkeskole fordi de ikke stoler på at deres børn er i et godt miljø når de omgives af indvandrere. Og hvorfor er det? Hvorfor skulle disse børn ikke være lige så gode kammerater som hvide, danske børn?? Hvorfor skulle de ikke være lige så kloge? Hvad er det vi mistænker de børn for?

Jeg synes det er på tide vi tager ansvar for vores integration i vores eget samfund... Integration betyder jo at man skal sammensmeltes, eller man skal finde sin vej ind i samfundet. Og vores samfund er et multikulturelt samfund, som vi også må gøre vores for at passe ind i. Integration er ikke en ensrettet vej!

1 kommentar:

Anne Thompson sagde ...

Nemlig, nej! Og er vi overhovedet danske? Jeg er ikke medlem af folkekirken, spiser ikke svinekød, tror på at min religion skal smitte af på min livsstil, er gift med en udlændingo og skal have et mørkt barn.... Statistikker og firkantede definitioner er svære at passe ind i!