torsdag den 20. september 2012

Låst kærlighed?


Måske har du set dem før? Låse, der hænger på rækværk over broer? Jeg ved, at der hænger låse på cykelbroen ved Islands Brygge. De her er fundet i Gdansk i Polen. Måske ved du, hvad de betyder, måske ikke. Jeg har ladet mig fortælle. At låsen betyder kærlighed. At det er kærlighed mellem to mennesker. En kærlighed der bliver låst fast over vandet. Kæresteparene kyler nøglen i vandet eller smider den væk. Når/hvis de får børn, sætter de en lille lås fast i den større som et symbol på en tilføjet kærlighed.

Egentlig tænkte jeg, at det var et fjollet symbol på kærlighed. En kærlighed der er låst. Som intet kan ændre på. Som aldrig kan brydes. BAAAAAAH! Gammel fortælling om lykkelig kærlighed. 

Man ser straks Blockbusterfilmen, hvor de elskende sætter en lås på gelænderet og kysser, mens solen går ned i baggrunden. Sukkersødt og pladder romantisk. 

Og LØGN! 

Alle ved jo, at kærligheden bliver påvirket af allemulige udefrakommende strømme. At man i livet gennemgår tider, hvor kærligheden bliver så tynd som sytråd. Og at den forandrer sig. Fra forelskelse til en stærkere kærlighed, der betyder, at vi elsker hinanden. Men heller ikke her er man sikret. Udefrakommende fristelser påvirker os og for nogle kammer det over og kærligheden brydes.

Men måske er det lige netop det, der er så fint ved låsen? At den er symbolet på, at man ØNSKER, at kærligheden skal være låst. At man med låsen forsøger at vise hinanden, at man ønsker at smide nøglen væk til kærligheden, så ingen andre kan åbne den. At man giver sin kærlighed til hinanden for good. Ikke på den Hollywood-Blockbuster-sukkersøde-agtige-måde, men på den oprigtige, se hinanden i øjnene og stå i al sin uperfekthed og love hinanden, at det er OS to.
Ihvertfald skinnede solen på mig der på broen i Polen. Og jeg skænkede en kærlig tanke til de elskende, der fulde af lykke gav sig til hinanden - i en lås.

8 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Og jeg tænkte så på dig, da jeg så masser af hængelåse på en bro i Rom!

Sara sagde ...

Hvor hyggeligt Charlotte! :D

Anonym sagde ...

Hey there are using Wordpress for your site platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started
and create my own. Do you require any coding expertise to make your own blog?
Any help would be really appreciated!
Feel free to visit my website ... transfer news football 2012

Anonym sagde ...

Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend
your site, how could i subscribe for a blog web site?
The account aided me a acceptable deal. I have been a
little bit acquainted of this your broadcast offered
bright transparent idea
Feel free to visit my site ; transfer rumours 2013 arsenal

Anonym sagde ...

Now I am going away to do my breakfast, later than having my breakfast
coming again to read more news.
My web site > comprar perfume

Anonym sagde ...

Ingenting mot den artikeln, men jag håller inte med ett par punkter på några extenct. Jag är nog en minoritet dock, lol. Tack för att dela det på saraflinck.blogspot.ru.

Anonym sagde ...

It's very effortless to find out any matter on web as compared to books, as I found this piece of writing at this web site.

My web blog :: Muscle Man

Anonym sagde ...

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!Also visit my page :: please click the next site